**A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:**

A. Rs. 650

B. Rs. 690

C. Rs. 698

D. Rs. 700

Answer: C

Solution:

S.I. for 1 year = Rs. (854 – 815) = Rs. 39.

S.I. for 3 years = Rs.(39 x 3) = Rs. 117.

Principal = Rs. (815 – 117) = Rs. 698.

#### Author Profile

- At IBPS Preparation,We provide pathway for any candidate who wishes to shine in the recruitment process of IBPS.

##### Latest entries

- Exams2017.11.02Government Exams – The Critical One
- Announcements2017.09.06Recruitment Application for IBPS Clerk VII is out for Vacancies of 2018-19
- Announcements2017.08.30What to Expect for IBPS PO Prelims Exam 2017 (Important Topics)
- General Awareness2017.08.22Most Asked Questions about the President of India