Computer Knowledge Practice Set

  1. Example of non-numeric data is-
    A.    Employee address B.    Examination score
    C.    Bank balance D.    All of these

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  2. ……………processing is used when a large mail -order company accumulates orders and processes them together in one large set
    A.    Batc B.    Online
    C.    Real-time D.    Group

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  3. VDU is also called
    A.    Screen B.    Monitor
    C.    Both 1 and 2 D.    Printer

    Solution & Explanation

    Answer : Option C

  4. What is embedded system?
    A.    The programme which arrives by being wrapped in box B.    The programmee which is the permanent part of the computer
    C.    The computer which is the part of a big comptuer D.    None

    Solution & Explanation

    Answer : Option D

  5. When a file contains instructions that can be carried out by the computer, it is often called a (n) … file
    A.    Data B.    Information
    C.    Executable D.    Application

    Solution & Explanation

    Answer : Option C

  6. BIOS stands for
    A.    Basic input output system B.    Binary input output system
    C.    Basic input off system D.    All the above

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  7. First page of Website is termed as-
    A.    Homepage B.    Index
    C.    JAVA script D.    None

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  8. A complier translates a program written in a high – level language into…
    A.    Machine language B.    AN algorithm
    C.    A debugged program D.    Java

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  9. Father of C programming language
    A.    Dennis Ritchie B.    Prof Jhon Kemeny
    C.    Thomas Kurtz D.    Bill Gates

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  10. ………………… is the appearance of typed characters.
    A.    Size B.    Format
    C.    Point D.    Colour

    Solution & Explanation

    Answer : Option B

  11. A set of step – by – step procedures for accomplishing a task is known as a (n)…
    A.    Algorithm B.    Hardwaare program
    C.    Software program D.    None

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  12. The instructions that tell a computer how to carry out the processing tasks are referred to as computer ………
    A.    programs B.    processors
    C.    input devices D.    memory modules

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  13. When a file is saved for the first time-
    A.    a copy is automatically printed B.    it must be given a name to identify it
    C.    it does not need a name D.    it only needs a name if it is not going to be printed

    Solution & Explanation

    Answer : Option B

  14. A complete electronic circuit with transistors and other electronic components on a small silicon chip is called a (n)…
    A.    Workstation B.    CPU
    C.    Magnetic Disk D.    Intergrated Circuit

    Solution & Explanation

    Answer : Option D

  15. An area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed is……….
    A.    CPU B.    Memory
    C.    Storage D.    File

    Solution & Explanation

    Answer : Option B

  16. Office LANS, which are scattered geographically on large scale, can be connected by the use of corporate.
    A.    CAN B.    LAN
    C.    DAN D.    WAN

    Solution & Explanation

    Answer : Option D

  17. A saved document is referred to as a…
    A.    File B.    Word
    C.    Folder D.    Project

    Solution & Explanation

    Answer : Option A

  18. To select or unselect one word to the right
    A.    CTRL + SHIFT B.    CTRL + SHIFT + UP Arrow
    C.    CTRL + SHIFT + Down Arrow D.    CTRL + SHIFT + Right Arrow

    Solution & Explanation

    Answer : Option D

  19. When you turn on the computer, the boot routine will perform this test…
    A.    RAM Test B.    Disk drive test
    C.    Memory test D.    None of these

    Solution & Explanation

    Answer : Option B

  20. What characteristic of read-only memory (ROM) makes it useful?
    A.    ROM information can be easily updated B.    Data in ROM is nonvolatile, that is, it remains there even without electrical power
    C.    ROM provides very large amounts of inexpensive data storeae D.    None of these

    Solution & Explanation

    Answer : Option B

Author Profile

IBPS Preparation Team
IBPS Preparation Team
At IBPS Preparation,We provide pathway for any candidate who wishes to shine in the recruitment process of IBPS.
READ  Nick names of Place In India | IBPS Exam Preparation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =


IBPS Preparation © 2017
Inline
Inline