Daily Current Affairs Quiz – 25th June 2016

SBI-PO-main

1. CR Sasikumar has been appointed as the new MD of which among the following banks?

  1. State Bank of Mysore
  2. State Bank of Travancore
  3. State Bank of Patiala
  4. State Bank of Hyderabad
  5. None of the above
Sol: Option (2)

2. The first state in the country to extend the welfare benefits to the transgender community in the state is-

  1. Odisha
  2. Uttar Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. Uttarakhand
  5. None of the above
Sol: Option (1)

3. Which among the following states has launched the ‘Jai Jawan Awas Yojana’ in order to provide affordable housing to the retired as well as serving JCOs in the Indian Defence Forces?

  1. Tamil Nadu
  2. Haryana
  3. Punjab
  4. Uttar Pradesh
  5. Bihar
Sol: Option (2)

4. The state which has announced setting up of the first ever green concept based data centre in the state is-

  1. Uttar Pradesh
  2. Jharkhand
  3. Bihar
  4. Himachal Pradesh
  5. None of the above
Sol: Option (4)

5. Which among the following cities in India has recently declared ‘Gangetic Dolphin’ as the city animal?

  1. Kolkata
  2. Patna
  3. Lucknow
  4. Delhi
  5. Guwahati
Sol: Option (5)

6. The Government has signed a $120 million loan agreement with ADB for better management of irrigation potential in which among the following states in India?

  1. Odisha
  2. Sikkim
  3. Bihar
  4. Uttarakhand
  5. None of the above
Sol: Option (1)

7. Who among the following has been adjudged as the top paid sportswoman of the world?

  1. Maria Sharapova
  2. Serena Williams
  3. Petra Kvitova
  4. Venus Williams
  5. None of the above
Sol: Option (2)

8. World Bank has forecast the global growth rate of 2016 as-

  1. 2.6 percent
  2. 2.5 percent
  3. 2.4 percent
  4. 2.8 percent
  5. None of the above
Sol: Option (3)

9. Which among the following is India’s rank in the Global Peace Index in 2016?

  1. 140
  2. 141
  3. 142
  4. 145
  5.  None of the above
Sol: Option (2)

10. According to the Malware Infection Index 2016, the country that has topped the list of 19 countries is-

  1. Pakistan
  2. India
  3. China
  4. Japan
  5. Syria
Sol: Option (1)

Author Profile

IBPS Preparation Team
IBPS Preparation Team
At IBPS Preparation,We provide pathway for any candidate who wishes to shine in the recruitment process of IBPS.

NICL AO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 8 =


© Copyright 2017 - All Rights Reserved | DesignzRush (OPC) Pvt. Ltd.
Inline
Inline